Összes oldalmegjelenítés

2012. január 8., vasárnap

Rogyasztott üveg mint különleges burkolati elem

A rogyasztott üveggel leggyakrabban mint olcsó ajándék tárgyal lehet találkozni (mécsestartó, dísztál...). Ha már rogyasztott üvegről mint ajándéktárgyról beszélünk én sokkal jobban szeretem az egyedi és a kis szériás tárgyakat.
  Mivel én alapvetően építészeti-belsőépítészeti rogyasztott üvegeket készítek ezért nagy lehetőséget látok a burkolati elemek készítésében. Szeretem az olyan lehetőségeket ahol egy teljesen önálló kompozícióként jelenik meg a rogyasztott üveg, mint itt

Ennél a munkánál az építész Németh Csaba csak a helyszínt mutatta meg és rám bízta a falon és mennyezeten lévő burkolat tervezését, külön kérése volt, hogy a tárgyalóból látható sarkot a "negatív energiák" semlegesítése miatt törjük meg egy kompozícióval.


Itt a tervezésnél figyelembe kellett venni egy meglévő villanykapcsolót.

  Amit egy átlag pénztárcájú embernek is tudok ajánlani az az, hogy burkolat készítésekor a rogyasztott üveg elemek csak díszítő elemként jelenjenek meg a burkolati rendszerben

Itt törtmozaikot használtunk és bordűr elemként jelenik meg a rogyasztott üveg.


Ebben az esetben ha az ember kompromisszumként egy olcsóbb burkoló anyagot választ és ezt egészíti ki az egyedi elemekkel akkor elérheti azt, hogy úgy kap egyedi burkolatot, hogy az még mindig megáll a középáras kategóriában.
Burkolati elemként felhasznált rogyasztott üvegben szinte bármit meg tudunk jeleníteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése