Összes oldalmegjelenítés

2012. január 14., szombat

Akt torzók rogyasztott üvegből

Ha beszélgetek valakivel és szóba kerül az "akt torzó" elég gyakran megkérdezik, hogy ez mit jelent. A válasz egyszerű nem egy egész test ábrázolás, hanem csak töredék. Eleinte olyanokat készítettem amiknek az anyaga textil és valamilyen ragasztóanyag, esetleg gipsz volt. Aztán készítettem kerámiákat, ezeknél elég sok inspiráló ötletet adott Eszter' (életem nagy szerelme) sokat együtt készítettünk és közben elkezdtem üveggel is foglalkozni. Általában ez a folyamat nagyon rapszodikus. Az egyik esetben jön egy gondolat, hogy szeretnék akt torzókból kiállítás ( most is van egy ilyen elképzelés). Megcsinálom ezt a kiállítást és amikor sok munka után már egy olyan érzés van bennem, hogy senkit nem érdekel az akt torzó akkor hirtelen bejön két-három megrendelés is. Most néhány elkészült munkát megmutatok.



Ha valaki tudja, hogy működik a rogyasztott üveg készítés akkor neki nyilván való, hogy ezzel a technikával ez egy rendkívül bonyolult forma. Bazsó Szilvi barátnőnk jóvoltából nagyon szép fotók készültek róla.


 Ez egy kedves munkám, a címe az, hogy egymással szemben, de a lakatosok miatt "elefánt lábaknak" is szoktuk emlegetni. Mikor a keretet készítették az egyik azt hitte, hogy elefánt láb :).


Nem szeretünk hálapénzt adni. Mindig meglepődök amikor konkrét tarifákról beszélnek. A szüléshez mi nem fogadtunk orvost, de azért hálásak voltunk és ezért a munkáért a szülészorvos is hálás volt. 


Ez konkrét megrendelésre készült a Székesfehérvári Árpád fürdőbe. 


Itt az üveg is érdekes meg a világítás is a valóságban sokkal izgalmasabb mint a fotón.


Itt a torzó egy tálcának a része és mivel a fogadás előtt készült a kép a szendvicsek jobban látszanak, mint az üveg. Mosolyogni való látvány volt ahogy szedték le a szendvicset és figyelték, hogy mi jön elő :).


Valójában ez nem torzó, ez egy teljes alak. 


Kocsibeálló. 


A már említett Árpád fürdőben található ez a munka, amit úgy kellett elkészíteni, hogy az üveg 5 cm mélységű dobozban elférjen!


Pápai tárlat, itt olvashatsz róla bővebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése