Ami engem érint, már évekkel ezelőtt kitaláltam, hogy nekem rakott sparhelt kell! Vízmelegítővel meg minden egyéb hasznos dologgal. Jelenleg van egy pici kályhánk, nagyon szeretek a tetején főzni. Elkezdem a tűzhelyemen készíteni az ételt és amikor már csak hőn kell tartani, akkor átteszem a kályhára, megkeresem a megfelelő helyet neki, ahol csak pöszörög és boldog vagyok a tudattól, hogy nem pazarolom feleslegesen az energiát. Teát meg úgy szoktam, hogy felteszem a kályhára aztán amikor már majdnem forr (de a kályha nem ad neki elég hőt) akkor átrakom a főzőlapra, mire előveszem a filtert már tehetem is bele. Amikor a gyerekek még kis kádban fürödtek nekik is a kályhán melegítettük a vizet, aztán ez már elmaradt. Almát is szoktam rajta sütni, de sülés közben kifolyik a platnira az édes lé és oly büdös lesz az egész lakásban, hogy erről leszoktam. Viszont majd az új házunkban olyan kályha is lesz, vagy a sparheltnek lesz olyan része ahova be lehet dugni dolgokat és az szépen lassan megsül :) Szeretek lassú tűzön főzni, Káldi Karcsi fazekas barátom nagyon jó edényeket készített (és készít még jó sokat, mindnyájuk örömére) szeretek benne töltött káposztát csinálni, a levélbe tekert változatot...de ez már egy másik bejegyzés lesz.
Szép napot!
Eszter'
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése