Összes oldalmegjelenítés

2012. január 12., csütörtök

Házszám táblák és cégtáblák

Kezdem először a házszámtáblákkal. Mint minden amit mi készítünk ez is lehet nagyon sokféle. A megrendelő ízlése, merészsége és nem utolsó sorban pénztárcája szabja meg a határokat. Az első kép egy viszonylag egyszerű keretmegoldással készült utcanevet is tartalmazó színes tábla. Ezt is mint burkolati elemet lehet felragasztani  a homlokzatra. 


Még a nyáron tettünk fel egy olyan házszámtáblát (amit azóta se fotóztunk le, amint sort kerítünk rá felteszem azt is) ami mivel két utcát kellett megjeleníteni rajta az ovális formát ívelt vonallal elválasztottuk, egyik felén vízi malmot molnárral jelenítettünk meg (Molnár utca) a másik felén pedig akácfák sorát (Akácos út). 

Nézzük a következő képet. Ez nem a házra hanem a kapu oszlopra került fel. Megfelelő ragasztó és fugázó anyag használatával (kellő flexibilitás) fára is nyugodtan lehet alkalmazni az üvegeinket. Ezt a munkát több éve tettük fel, most is így néz ki. Az oszlop teteje a házszámtáblával harmonizáló "üvegkalapot" kapott, ami megvédi az időjárás (főleg az eső, jég) viszontagságaitól.



Akkor most jöjjön egy cégtábla. Egy kedves ismerősnek készítettük a galériájához. Fontos volt a tervezésnél, hogy Győr belváros stílusához illeszkedjen (és a hatóságok is elfogadják). A tábla kétoldalas, a felső és alsó átlátszó üvegben a szomszédos ház kapuzatának virágdísze köszön vissza ( azóta már átkerült a galériával a cégér a Czuczor Gergely utcába) . A felirat és a szín adott volt a korábbi nyomdai anyagok alapján.


Ezt a táblát sok győri ismerheti, mivel egy kedvelt étterem bejárata fölött látható. Vegyes technikával többféle anyagból készült. Háttere tükörmozaik amiből kitűnik a színes tükör WESTY felirat.

1 megjegyzés:

  1. gyönyörűek!

    tetszik, amikor nem sablon-gyorsan odacsapott dolgokkal találkozok, még ott is, ahol csak a mesteremberlelkűek gondolnak bele szépséget

    VálaszTörlés