Összes oldalmegjelenítés

2012. július 19., csütörtök

Képek festése a Lipóti iskola homlokzatára

Múlt héten kezdtünk a Lipóti iskola homlokzatának a festéséhez, de az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes. A levegő nagyon lehűlt, a szél fújt és az eső is csepegett. Ez a rajzolásnál csak kellemetlen volt, de a festést lehetetlenné tette.

Kaptunk konkrét képeket, méreteket és kitalált színeket, magyarul tervet... amit mi aztán módosítottunk. A méreteken azonnal változtattunk, mivel értelmetlennek láttuk volna a megadott mértekkel dolgozni. A képek egy része belelógott volna az ablakokba olyan szinten, hogy a kép témája kivehetetlen lett volna.
A főhomlokzat bal oldali részére könyveket kellett festeni, amit olyan hangulatúra szerettünk volna csinálni mint egy könyvespolc, azon vaciláltunk, hogy a könyvek gerincére kötelező olvasmányok címeit írjuk, vagy a saját kedvenceinket... harmadik verziónál maradtunk, ez majd a képekből kiderül.


A jobb oldali részre egy ecseteket, ceruzákat tartó edény került, a tervhez képest ezt teljesen átrajzoltuk, mivel az ecsetek feje pont belelógott volna az ablakokba amit ugye nem festhetünk be, szóval a négy ablak közé illesztettük a kompozíciót.


A hátsó rész bal oldalára egy kisfiú került meg labdák...


...a jobb oldalára pedig egy ABC


Péter méretéből következtetni lehet, hogy a csökkentett méret se lett kicsi. 


Rákerültek az alapozó színek, majd Péter pár ecsetvonással térbe hozta őket. 


A gyerekeinket nem tudtuk kire bízni ezért kénytelenek voltak velünk jönni, de elég jól feltalálták magukat.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése